Capabilities en doelen van een repository

Rond een architectuur repository kan een organisatie een aantal capabilities en doelen definieren om een startpunt te bepalen voor de introductie van deze verandering in de architectuur functie binnen de organisatie. Hiermee wordt een punt aan de horizon gedefinieerd voor de target architectuur.

Versie 1.0
Creatie datum 24-11-2023

Inzet architectuur repository

Door inzet van een architectuur repository wordt er een nieuwe architectuur aanpak geïntroduceerd die het architectuurproces en de producten efficiënter inricht. Deze doelen zijn gerelateerd met de outcome die door de capabilities wordt gerealiseerd. Diagram is gebaseerd op de ArchiMate Motivatie extensie.

Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes Outcome
Details van Inzet architectuur repository

Architectuur Repository

De Architecture Repository is een softwaretool waarin de belangrijke architecturele input en output wordt opgeslagen, inclusief Architecturen zelf, de elementen waaruit ze zijn samengesteld, standaarden, referenties, principes en het Governance Register. Ongeacht het Architectuurraamwerk of de architectuurtaal dat is geselecteerd. Een enterprise-architectuur repository is daarmee een verzameling artefacten die het huidige en beoogde enterprise landschap van een organisatie beschrijft. Het doel van de enterprise-architectuur repository is om de inventaris van technologie, data, applicaties en zakelijke artefacten van de organisatie weer te geven en de relaties tussen deze componenten te tonen. Dit wordt bereikt door diagrammen en visualisaties te maken gebaseerd op de inhoud van de architectuur repository.

Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes Product
Details van Architectuur Repository

Architectuur proces en producten op basis van Architectuur repository