Dynamic Documents een handige feature vanaf EA 13

Sinds een van de laatste versies van EA is het mogelijk om dynamic documents te definieren. Dit is een venster waarin je kunt aangeven welk document getoond moet worden (op basis van een RTF template). Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om de relevante inhoud van een bepaald entiteitstype of -stereotype in een aantrekkelijke opmaak te bekijken.

Echter voor de ontwikkelaar biedt het de mogelijkheid om verschillende rapporten te definieren voor de gebruiker en daarmee alleen relevante gegevens te tonen in een rapport afhankelijk van het entiteittype. Met name als je EA Lite als reader gebruikt kan dit een aantrekkelijke weergave zijn voor gebruikers. Bijkomend voordeel is dat je een huisstijl kun introduceren in de gegenereerde documenten maar ook in de schermen.

Onderstaande voorbeelden komen uit de IDEA repository en laten twee verschillende weergaven zien op basis van het entiteittype

 width=

 width=

Het definieren van deze dynamische documenten gaat op basis van een script met een relatief eenvoudige opzet namelijk voor ieder relevant type/stereotype kun je op basis van de volgende opbouw:

type:stereotype:template naam een template koppelen aan een type en of een stereotype. Ook is er een default optie. Zie het voorbeeldscherm hieronder.

 width=

Kijk eens of dit toegevoegde waarde heeft in jouw context, wil je ondersteuning bij de inrichting neem dan gerust even contact met me op.