Technology Service

Naamgevingsconventies Gebruik: Zelfstandig naamwoord in de ing vorm. Bijvoorbeeld: Messaging, Broadcasting.

Package Core
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes TechnologyService

Diagrammen

Overzicht viewpoint

Doel: Een high-level overzicht van het project of landschap op niveau 1. Dit geeft in 1 diagram weer waar het project of het concern over gaat. De details komen in de onderliggende views. Niet verplicht: Afhankelijk van de complexiteit en omvang is deze view noodzakelijk in een complexe architectuur.

Applicatie viewpoint

Doel: Inzicht geven in de samenhang tussen applicaties en onderdelen van applicaties en welke applicatie functies deze realiseren. Verplicht Landschap van de relatie tussen verschillende applicaties. Gebruik hiervoor de Applicatie laag van ArchiMate 3 en hanteer twee soorten views: de logische applicatie view (applicatie functies) en de implementatie view met applicatie componenten.

Integratie viewpoint

Doel: Inzicht geven in koppelingen tussen de applicatie en de daarbij gebruikte patronen uit de referentie architectuur Systeem integratie. Verplicht: Alleen in het geval dat er een koppeling tussen applicatie gerealiseerd moet worden en dit niet past in de eerder genoemde applicatie view. Een integratie view is te realiseren door het gekozen integratie patroon uit de referentie architectuur te kopiëren en vervolgens te voorzien van de implementatie in applicatie componenten, interfaces etc.

Technische viewpoint

Doel: Inzicht geven in de onderliggende infrastructuur aan een applicatie. Gebruik hierbij vooral de bouwblokken uit de referentie architectuur infrastructuur. Verplicht: Omvang is uiteraard afhankelijk van het infracomponent van het project en of deze voldoende in te vullen is met standaard bouwblokken.

Gegevens viewpoints

Doel: Inzicht geven in de te realiseren informatie en data entiteiten, op ten minste één van de drie niveaus van de enterprise architectuur. Verplicht: Afhankelijk van de omvang kan deze gecombineerd worden met de applicatie view en technologie view in een overzichtsview.

Objecten bij Viewpoints

Gekoppelde elementen


Links 2 Tags