Technology Function

Naamgevingsconventies Gebruik: zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld Backup en Restore, Printing, Scanning, Searching (ing-vorm).

Package Core
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes TechnologyFunction

Diagrammen

Overzicht viewpoint

Doel: Een high-level overzicht van het project of landschap op niveau 1. Dit geeft in 1 diagram weer waar het project of het concern over gaat. De details komen in de onderliggende views. Niet verplicht: Afhankelijk van de complexiteit en omvang is deze view noodzakelijk in een complexe architectuur.

Technische viewpoint

Doel: Inzicht geven in de onderliggende infrastructuur aan een applicatie. Gebruik hierbij vooral de bouwblokken uit de referentie architectuur infrastructuur. Verplicht: Omvang is uiteraard afhankelijk van het infracomponent van het project en of deze voldoende in te vullen is met standaard bouwblokken.

Gegevens viewpoints

Doel: Inzicht geven in de te realiseren informatie en data entiteiten, op ten minste één van de drie niveaus van de enterprise architectuur. Verplicht: Afhankelijk van de omvang kan deze gecombineerd worden met de applicatie view en technologie view in een overzichtsview.

Objecten bij Viewpoints


Links 2 Tags