Core element

Er is hier een generieke entiteit gemaakt waar in principe alle elementen uit de ArchiMate core onder vallen, dus de bedrijfs-, applicatie- en technologielaag. Vandaar dat er verwezen wordt naar de overzichtsplaat van de viewpoints, deze is te bereiken door te dubbelklikken op het core element.

Package Core
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes Representation

Diagrammen

Projectplanning viewpoint

Doel: Inzicht geven in de zaken die een project realiseert. Deze view is essentieel voor het PPM-proces, wat inzicht wil krijgen welk project op welk moment met welk component uit de architectuur bezig is. Verplicht Gebruik hiervoor de implementatie van Archimate 3. Deze project view is verplicht om aan te geven welk project werkt aan welke applicatie of technologie element. Bijvoorbeeld:

Motivation viewpoint

Doel: Inzicht te geven in de principes gerelateerd aan elementen om uiteindelijk het bestaansrecht van deze elementen te herleiden. Daarnaast biedt het inzicht in welke oplossingen dezelfde principes invullen. Niet verplicht Gebruik hiervoor de motivation elementen van Archimate. Daar is het principe element opgenomen. Dit kan eventueel aangevuld worden met requirements/ constraints om de implicaties aan te geven. Het principe kan worden gekoppeld aan een Outcome, waarbij de rationale in de associatie van principe naar Outcome wordt beschreven. Daarnaast kan, als dat wenselijk is, de volledige motivatie in principes, drivers etc. uitgewerkt worden.

Objecten bij Viewpoints


Links 2 Tags