BusinessObject

Naamgevingsconventies Gebruik: Zelfstandig naamwoord in het enkelvoud. Bijvoorbeeld: Factuur, polis, Storingsmelding Logische naam. Vermijd technische namen.

Package Core
Auteur bert
Alias
Stereotypes BusinessObject

Diagrammen

Overzicht viewpoint

Doel: Een high-level overzicht van het project of landschap op niveau 1. Dit geeft in 1 diagram weer waar het project of het concern over gaat. De details komen in de onderliggende views. Niet verplicht: Afhankelijk van de complexiteit en omvang is deze view noodzakelijk in een complexe architectuur.

Bedrijfslaag viewpoint

Doel: Inzicht geven in de te realiseren bedrijfsprocessen en functies en de toewijzing naar actoren. Ondersteuning door de onderliggende applicaties en technologie. Verplicht: Afhankelijk van de omvang kan deze gecombineerd worden met de applicatie view en technologie view in een overzichtsview.

Gegevens viewpoints

Doel: Inzicht geven in de te realiseren informatie en data entiteiten, op ten minste één van de drie niveaus van de enterprise architectuur. Verplicht: Afhankelijk van de omvang kan deze gecombineerd worden met de applicatie view en technologie view in een overzichtsview.

Objecten bij Viewpoints


Links 2 Tags