Enterprise architect

Rol eindverantwoordelijk voor de overall architectuur voor de gehele organisatie. Kent dus zowel een globaal als een abstracte scope op de architectuur en de inzet van de architectuur repository.

Package Objecten
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes BusinessRole

Diagrammen

Rollen bij een architectuur repository

Beschrijving van de rollen binnen een architectuur repository aanpak. Dit is dus meer gedetailleerd dan het overzicht van stakeholders. In dit model zal men ook de projectleden of rollen selecteren. Een aantal generiek benoemde rollen. Rollen nemen wel actief deel aan de activiteiten tbv de introductie van de AR. Houdt er rekening mee dat dit veelal een organisatie specifiek karakter heeft. Pas daarom dit model gerust naar de eigen context aan. In dit diagram zijn de rollen gerelateerd aan een aantal stakeholders in het model.

Sipoc Architectuur modelleren

Modelleer community

Bij de introductie van een architectuurproces op basis van een architectuur repository wordt het werken met een modelleer community noodzakelijk. Deze community moet zorgdragen voor het introduceren van een aantal randvoorwaarden om zorg te dragen dat de werkwijze met een architectuur repository de doelen en behoeften van het architectuur team gaat realiseren. Bij het werken met een repository is met name het metamodel en een collectief beeld rond de modelleer technieken toegepast binnen het team noodzakelijk. In deze afbeelding zie je dat de modelleer community beschouwd wordt als een samenwerking van een aantal architectuur rollen binnen de organisatie

Links 2 Tags