Modelleerconventie

Naast het gebruik van een modelleertaal worden aanvullende eisen en definities opgesteld rond de Architectuur modellen en producten. Het zijn kaders voor de architecten die verschillende soorten architecturen uitwerken.

Package Objecten
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes BusinessObject

Diagrammen

Bedrijfsobjectenmodel

Overzicht van de bedrijfsobjecten relevant bij het werken met een architectuur repository. Hierbij wordt voor elk business object in de omschrijving een korte definitie gegeven.

Sipoc Architectuur modelleren

Modelmanager rol

De modelmanager speelt een centrale rol bij het werken van een architectuur repository. Deze rol is van groot belang bij het uitvoeren van een aantal activiteiten in het architectuur werkproces. Daarnaast realiseert de modelmanager een aantal capabilities die noodzakelijk zijn bij de introductie en het werken bij een werkproces op basis van een architectuur repository.

Detail bedrijfsproces architectuur modelleren

In het detail van het bedrijfsproces voor architectuur modelleren worden een aantal verbanden inzichtelijk gemaakt. Welke bedrijfsobjecten zijn relevant bij dit proces (in zowel lezen als schrijven), welke rollen zijn betrokken bij dit detailproces.

Links 2 Tags