Architectuurteam

Team dat de architectuur tool gaat inzetten in de architectuurprocessen. Zijn daarmee niet alleen stakeholder maar ook een belangrijke rol in de processen.

Package Objecten
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes Stakeholder

Diagrammen

Stakeholder

Een aantal generiek benoemde stakeholders. Stakeholders hebben concerns en requirements voor de inzet van een architectuur repository. Echter ze hoeven niet perse deelnemer te zijn in het project dat de architectuur repository introduceert. Houd er rekening mee dat dit veelal een organisatie specifiek karakter heeft. In dit model worden alleen een aantal generieke stakeholders benoemd. Pas daarom dit model gerust aan naar de eigen context aan zodat dit overeenkomt met de stakeholder relevant binnen jouw organisatie.

Rollen bij een architectuur repository

Beschrijving van de rollen binnen een architectuur repository aanpak. Dit is dus meer gedetailleerd dan het overzicht van stakeholders. In dit model zal men ook de projectleden of rollen selecteren. Een aantal generiek benoemde rollen. Rollen nemen wel actief deel aan de activiteiten tbv de introductie van de AR. Houdt er rekening mee dat dit veelal een organisatie specifiek karakter heeft. Pas daarom dit model gerust naar de eigen context aan. In dit diagram zijn de rollen gerelateerd aan een aantal stakeholders in het model.

Metamodelleur rol

De metamodelleur speelt een rol bij het opstellen van een metamodel voor architectuur, selectie van modelleertalen en het opstellen van organisatie specifieke modelleerconventies. Deze rol is van groot belang bij het uitvoeren van een aantal activiteiten in het architectuur werkproces. Daarnaast realiseert de metamodelleur een aantal capabilities die noodzakelijk zijn bij de modelleren in een architectuur repository.

Modelmanager rol

De modelmanager speelt een centrale rol bij het werken van een architectuur repository. Deze rol is van groot belang bij het uitvoeren van een aantal activiteiten in het architectuur werkproces. Daarnaast realiseert de modelmanager een aantal capabilities die noodzakelijk zijn bij de introductie en het werken bij een werkproces op basis van een architectuur repository.

Links 2 Tags