Verbeter voorstellen

Een lijst van voorstellen, in de vorm van requirements en eisen ten behoeve van de op te stellen architectuur. Maar ook voor het metamodel of de modelleerconventies van de uit te werken architecturen.

Package Objecten
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes BusinessObject

Diagrammen

Bedrijfsobjectenmodel

Overzicht van de bedrijfsobjecten relevant bij het werken met een architectuur repository. Hierbij wordt voor elk business object in de omschrijving een korte definitie gegeven.

Sipoc Architectuur modelleren

Metamodelleur rol

De metamodelleur speelt een rol bij het opstellen van een metamodel voor architectuur, selectie van modelleertalen en het opstellen van organisatie specifieke modelleerconventies. Deze rol is van groot belang bij het uitvoeren van een aantal activiteiten in het architectuur werkproces. Daarnaast realiseert de metamodelleur een aantal capabilities die noodzakelijk zijn bij de modelleren in een architectuur repository.

Modelmanager rol

De modelmanager speelt een centrale rol bij het werken van een architectuur repository. Deze rol is van groot belang bij het uitvoeren van een aantal activiteiten in het architectuur werkproces. Daarnaast realiseert de modelmanager een aantal capabilities die noodzakelijk zijn bij de introductie en het werken bij een werkproces op basis van een architectuur repository.

Detail bedrijfsproces architectuur modelleren

In het detail van het bedrijfsproces voor architectuur modelleren worden een aantal verbanden inzichtelijk gemaakt. Welke bedrijfsobjecten zijn relevant bij dit proces (in zowel lezen als schrijven), welke rollen zijn betrokken bij dit detailproces.

Links 2 Tags