Kernwoord

Is een woord dat relevant is binnen de context van deze onderwerpengraaf. Houdt er rekening mee dat dit contextspecifiek zijn. Zo kan fiets in het kader van de wielersport zeer relevant zijn terwijl het in het ICT werkveld nauwelijks relevant is. Vandaar ook het attribuut relevantie

Package Logisch objectmodel
Auteur Bert
Alias
Stereotypes

Attributes

Name Type Cardinality Description
relevantie char #mincard# - #maxcard#Relevantie van het kernwoord, in eerste instantie op basis van een domein hoog, midden, laag maar later ook configureerbaar.

Diagrammen

Logisch Objectmodel

In het conceptueel model wordt een uitwerking gegeven van hoe de woorden uit de documenten zich verhouden tot elkaar en tot de documenten. Het is hierbij het idee dat en tekst die verwerkt is tot boom in een later stadium opnieuw samengesteld kan worden maar ook dat in een later stadium andere text analyse vormen toegepast kunnen worden. Hierbij is de uitwerking van de graafstructuur in het model uitgewerkt door een koppel object voor koppeling met een daarbij behorend type. Verder is er een onderscheid gemaakt tussen kern en stopwoorden. Het ligt in de verwachting dat de kernwoorden een verdere specialisatie zullen gaan krijgen en de stopwoorden wellicht ook.

Gekoppelde elementen

Logisch objectmodel