Technology Service

Naamgevingsconventie Gebruik: Zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld Messaging service Naamgevingsconventie Gebruik: Zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld: Messaging service

Package Objecten bij Viewpoints
Auteur Ralf Stofmeel
Alias
Stereotypes TechnologyService

Diagrammen

Application viewpoint

Doel: Inzicht geven in de samenhang tussen applicaties en onderdelen van applicaties en welke applicatie functies deze realiseren. Als een aparte applicatieview vereist is deze altijd van detail niveau 2 (zie 5.6 voor meer informatie over de niveau’s). Verplicht Landschapsview van de relatie tussen verschillende applicaties. Gebruik hiervoor de applicationlaag van Archimate 3 en hanteer twee soorten views: de logische applicatieview (applicatiefuncties)

Infrastructure viewpoint

Doel: Inzicht geven in de onderliggende infrastructuur aan een applicatie. Gebruik hierbij vooral de bouwblokken uit de referentiearchitectuur infrastructuur. Verplicht: Omvang is uiteraard afhankelijk van het infracomponent van het project en of deze voldoende in te vullen is met standaard bouwblokken. Als een aparte infrastructuurview vereist is deze altijd van detail niveau 2 (zie 5.6 voor meer informatie over de niveau’s)

Overzicht viewpoint

Doel: Een high-level overzicht van het project of landschap op niveau 1 (zie 5.6 voor meer informatie over de niveau’s). Dit geeft in 1 diagram weer waar het project of het concern over gaat. De details komen in de onderliggende views. Niet verplicht: Afhankelijk van de complexiteit en omvang is deze view noodzakelijk.

Links 2 Tags