Actor

Naamgevingconventie: Gebruik Zelfstandig naamwoord bijvoorbeeld Rijksmedewerker, Bedrijf, Burger. Vermijd Gebruiker, systeem

Package Objecten bij Viewpoints
Auteur bert
Alias
Stereotypes BusinessActor

Diagrammen

Motivation overzicht viewpoint

Doel: Inzicht te geven in de betrokkenen en de motivation elementen gerelateerd aan core) elementen om uiteindelijk het bestaansrecht van deze elementen te herleiden. Daarnaast biedt het inzicht in welke oplossingen requirements worden gebruikt. Deze wordt gebruikt bij minder omvangrijke trajecten. Bij omvangrijke trajecten maak bij voorkeur gebruik van de meer gedetailleerde motivation viewpoints. Niet verplicht Gebruik hiervoor de motivation elementen van Archimate. Daar is het requirement element opgenomen. Dit kan eventueel aangevuld worden met constraints. Daarnaast kan, als dat wenselijk is, de volledige motivatie in principes, drivers etc. uitgewerkt worden.

Business viewpoint

Doel: Inzicht geven in de te realiseren businessprocessen en functies door de onderliggende applicaties en technologie. Verplicht: Afhankelijk van de omvang kan deze gecombineerd worden met de applicatieview en technologieview in een overzichtsview. Als een aparte business view vereist is deze altijd van detail niveau 2 (zie 5.6 voor meer informatie over de niveau’s).

Motivation Principe viewpoint

Doel: Inzicht te geven in de principes gerelateerd aan elementen om uiteindelijk het bestaansrecht van deze elementen te herleiden. Daarnaast biedt het inzicht in welke oplossingen dezelfde principes invullen. Niet verplicht Gebruik hiervoor de motivation elementen van Archimate. Daar is het principe element opgenomen. Dit kan eventueel aangevuld worden met constraints. Daarnaast kan, als dat wenselijk is, de volledige motivatie in principes, drivers etc. uitgewerkt worden.

Overzicht viewpoint

Doel: Een high-level overzicht van het project of landschap op niveau 1 (zie 5.6 voor meer informatie over de niveau’s). Dit geeft in 1 diagram weer waar het project of het concern over gaat. De details komen in de onderliggende views. Niet verplicht: Afhankelijk van de complexiteit en omvang is deze view noodzakelijk.

Links 2 Tags