Applicatie catalogus

Dit is de uitwerking van een producten en diensten catalogus voor applicatie services die aangeboden worden aan de omgeving binnen en buiten de organisatie.

Package Objecten ViewPoints Bouwblokken
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes ApplicationService

Diagrammen

Voorbeeld Service Basis

Dit eerste voorbeeld een uitwerking van de services. Kenmerkend hierin is dat de service een communicatiemiddel is tussen aanbieder en afnemer. Het is daarbij van belang dat er een begrijpelijk portfolio van services gemaakt wordt.

Voorbeeld ABB Basis Tekstverwerking

Voorbeeld van een Architectuur Bouwblok beginnend bij de applicatie catalogus van bouwblokken. Daarin een herkenbaar voorbeeld kantoorautomatisering en een onderdeel daarvan namelijk tekstverwerking als service die aangeboden kan worden aan delen van de organisatie.

Voorbeeld SBB Tekstverwerking Office365

Voorbeeld van een solution building block voor de implementatie van het ABB kantoorautomatisering en tekstverwerking. In dit geval op basis van twee applicatie componenten vanuit de Office365 suite.

Voorbeeld SBB Tekstverwerking LibreOffice

Voorbeeld van een solution building block voor de implementatie van het ABB kantoorautomatisering en tekstverwerking. In dit geval op basis van twee applicatie componenten vanuit de LibreOffice suite.

Gekoppelde elementen


Links 2 Tags