Puretext bij plakken van notes

Bij het modelleren  van architecturen die gebruikt worden in een repository kopieer ik vaak via het klembord stukken tekst uit bijvoorbeeld word documenten via het klembord naar het notes veld van de verschillende entiteiten in Enterprise Architect.

Knelpunt daarbij is dat via het klembord de opmaak vanuit het word document wordt meegekopieerd. Binnen Enterprise Architect is dat nog tot daaraantoe maar ga ik vervolgens documenten genereren dan gaat het mis, er komen namelijk html codes in de tekst te staan.

Een handlig hulpmiddel hierbij is een open source tooltje pure text hiermee kun je op eenvoudige wijze met een andere toetscombinatie dan Ctrl-V een onopgemaakte tekst kopieren in een tekstvak. Is trouwens niet alleen in EA handig maar ook bij allerlei websites met invoervelden e.d. die hetzelfde gedrag hebben.

 

Puretext kan gedownload worden van https://stevemiller.net/puretext/ en hoeft niet geinstalleerd te worden via een setup maar is een eenvoudige gezipte executable die op een willekeurige plaats op een schijf geinstalleerd kan worden