Eigen viewpoints voor ArchiMate

ArchiMate kent een core framework bestaande uit lagen en kolommen en een tweetal extensies. In Enterprise Architect zie je die bijvoorbeeld in de toolbox heel herkenbaar terug. Echter ArchiMate kent ook viewpoints waarmee bepaalde selecties van de elementen in ArchiMate zijn samengebracht, deze zitten niet standaard in de ArchiMate toolbox. Mooi is dat deze wel heel eenvoudig zelf zijn te maken. In de zipfile behorend bij deze webpagina hebben we een eenvoudig voorbeeld toegevoegd.

In deze afbeelding zie je de verschillende viewpoints zoals we die gedefineerd hebben, het zijn veelal vereenvoudigen van de totale laag uitwerkingen in de standaard toolbox. In onderstaande afbeelding zie je hoe een toolbox van een van de viewpoints eruit ziet

Download en gebruik

Downloaden van deze specficatie kan via deze download link. Gebruik is relatief eenvoudig, in het MDG selectiescherm kies je voor de advanced knop en vervolgens selecteer je de folder waarin de uitgepakte zip staat. Voordeel van deze aanpak is dat je geen aanpassingen hoeft te doen aan de files die aangeleverd worden door Sparx Systems. Wil je ondersteuning bij het aanpassen van deze MDG files neem dan gerust contact met ons op.