Een praktisch boek over data-architectuur, verkrijgbaar via bol.com!

Een boek dat niet mag ontbreken als je te maken hebt met data-architectuur. Het biedt een zeer volledige behandeling van dit onderwerp en is daarmee bij uitstek geschikt voor de data-architect zelf. Toch is het zo boeiend geschreven dat ook de omgeving van de architect er veel informatie uit kan halen. Bijvoorbeeld aan de hand van de behandeling van een aantal cases.

De manier waarop een data-architect zijn rol invult en in kan vullen is bepalend voor de successen die behaald worden. Daarom veel aandacht voor de functie van de data-architect en de kaders die hij inzet om projecten optimaal te sturen. Bijvoorbeeld met behulp van kwaliteiten, principes en patronen van de data. Of om de methoden en modellen van het modelleren en, later, het implementeren.

Uitgebreid gaat het boek in op data-architectuur op basis van ArchiMate. Inclusief onderwerpen als concepten, viewpoints en tools. U leest over de producten van data-architectuur, canonieke data-ontsluiting, eigenaarschap en beheer... Ook hierover zijn er, naast de boeiende inhoud, veel tips opgenomen.

En als laatste leest u in een aantal verhelderende cases wat data-architectuur in de praktijk betekent voor verschillende organisaties. 'Data-architectuur in de praktijk' is hét handboek voor data-architecten!

'Data-architectuur in de praktijk' (255 pagina's, ISBN: 9789402118070) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform
Brave New Books. Het boek is te koop via www.bol.com

Prijs Paperback: €29,95 Ebook: €19,95